13 Eylül 2011 Salı

bad day lays ahead

başlıkları ingilizce açarak toefl'a hazırlanıyorum, yoksa sağa sola özendiğimden falan değil. yazıyı da komple ingilizce, gerekirse ispanyolca yazarım da kötü bir günün önümde serildiği bu salıda daha fazla şansımı zorlamak istemiyorum. aslında yeni bir dil öğrenip istediğimi bu dilde yazsam, hem bu aralar fazla kafaya taktığım ifşa problemine bir çözüm bulurdum hem de dünya literatürüne dev bir katkıda bulunurdum. 

"hayatında ülke sınırlarını aşmamış genç, ispanyolca metinleriyle görenleri hayrete düşürüyor."

"no exceder los límites de la vida de un país joven, sorprendía a los que vieron los textos en español"

iş arkadaşım resmi işlerinden dolayı bugün izinli ve bu da telefonlara benim bakacağım anlamına geliyor. telefonlara adını söylerek bak; gerekirse patrona, gerekmezse de muhtara bağla. telefonun diğer tarafındaki densizi, bula bula bugünü mü buldun hoşaf diye lanetle, beddua et, o beddualar dönsün seni bulsun ve akşam olduğunda, kötü bir günün geride kaldığını ve her şeyin bittiğini kendine itiraf ettikten sonra çarşamba gününe hazırlan. rica ediyorum kimse aramasın bugün, burası kahrolası bir santral değil lan sessizliğin elzem olduğu bir mimarlık ofisi. ben de sekreter değilim, tamam mimar da değilim ama diplomam var. mimar yazıyor, belki de yazmıyordur; diplomamın nerede olduğunu bile bilmiyorum. patron da gelmese keşke bugün, ara sıra devamsızlık yaptığı oluyor. ben tek başıma kalsam ofiste, kahve yapıp kafamı toplayarak yazı yazsam uzun zaman sonra. artık kimin okuduğunu umursamamaya karar verdim, ben sadece yazar ve aradan çekilirim. geri kalan, ekranda olanlarla okuyucu arasındadır. pulitzer ödüllü yazarım da sanki okuyucu ile olan ilişkimi anlatıyorum, kesik bir at kafasının yatağımın başında beni koruduğu ve kötü ruhları kovduğu tuhaf bir hayatım var; okuyucu olan ilişkim merhaba-merhabadan fazla değil. dev anket yapıyorum, seksen kişi katılıyor daha ne artistliğiyse ne bu?

neyse kötü bir günün güncesine hoşgeldiniz, yayınlar gün boyu devam edecek. telefon çalmasın diye dua ederken, dularım çalan telefon ile yarıda kalacak.


Hiç yorum yok: