27 Ocak 2011 Perşembe

facebook nefreti

üç dört sene önce birkaç arkadaşımı ekleyip bunların bitmek bilmeyen arsızlıklarına tanık olduktan sonra kendi haline bıraktığım facebook'uma yıllar sonra birkaç adam daha eklemek durumunda kaldım. cityville midir ne zıkkımdır bilmiyorum, beni davet etti. reddettim. bu biraz önce altıncı defa tekrar etti. istemiyorum amına koyayım ya diyemedim, yaşça benden oldukça büyük birisi. silmek ve uzayın ışıksız köşelerine yollamakla da uğraşmak istemiyorum. başka insanların ne yaptığı da kurgusal güzellik olmadığı sürece ilgimi çekmiyor. kendi yaptıklarımı da başkasının gözüne sokmaktan ziyade, ileride bir gün zamanda geri dönmek için kullanacağım zaman kapsülleri olarak görüyorum. ne başkasının neyi beğendiğini umursuyorum ne de site üzerinden organize olma yılışıklığını. kaç milyon insan olursan ol, hangi görüşe karşı çıkıp hangisine balıklama atlarsan atla ama bunu ben bilmeyeyim. bana bunu bildirme. yaklaşık on tane insan var, bunların 8-9'u benim gibi sakin, facebook'u abartmamış insanlar. ama bir tanesi var ki, adam resmen titreyen kırbaç ya. ne oyunları ne davetleri bitiyor. kendisini sildirmek zorunda bırakıyor. msn'de hareketli nik seçen adamları bile gözünü kırpmadan silen bir adamım. istatistikler, listemdeki insan sayısının yaklaşık on katını helak ettiğimi söyleyip soykırım için lobi yapıyor. fakat ne zaman ki, bu kadar da asosyal olmayayım düşüncesiyle birkaç kişi ekliyorum, yine çileden çıkıyorum.

titreyen kırbaçları gizle gibi seçenekler mutlaka vardır ama profil ayarları yaparken geçen zamanıma acıyorum. ve bir kez daha facebook, senden ve yarattığın kültürden nefret ediyorum.


3 yorum:

k.a. dedi ki...

öyle oyun filan daveti geldiği zaman davetin alt kısmında uygulamayı engelle opsiyonu bulunuyor. davetiyeyi her seferinde reddedeceğin zamanı sadece o seçeneği seçip bir daha davet almayarak daraltabilirsin :)

bir de flickr adresin var mıdır? fotolarının derli toplu bir arada olduğu. güzel çalışmaların var. yola devam, tuborg'a selam. ah bir de yeşil'i piyasadan kaldırmasalardı...

mies dedi ki...

engellemek kısmı kısa süreli çözüm, karşımdakini kırmadan böyle şeylerden tiksindiğimi anlatabilmem lazım. fwd mailci arkadaşlarım artık arkadaşlarım değil mesela:)

flickr ya da herhangi bir fotoğraf paylaşım sitesinden pek hoşlanmadığım için, fotoğraflarım sadece bu adreste. tuborg yakında kırmızı'yı da piyasadan çeker, iyi olan bir şeyi bozmak gibi huyları var.

k.a. dedi ki...

haha forward mailcilere ben de direk tavrımı koyuyorum. aman uzak uzak. kırmızıyla pek aram yok benim, yeşile bağımlılığım vardı. şimdi gold'la bastırmaya çabalıyorum o bağımlılığı. ayrıca alakasız post altı ama "sound of perseverance" candır.