30 Mart 2011 Çarşamba

samsung c3050 vs. canon 400d

işte insanı çileden çıkartacak ve blog dünyasını bir kez daha ateş hattına atacak bir karşılaştırma daha. 640*480 çözünürlükte gerçekten berbat işler çıkartan samsung cep telefonu, 3888*2552 çözünürlükte fotoğraf çekmesine rağmen haftada sadece bir gün çalışan canon 400d'ye karşı. telefon sürekli yanımda ve her an emrime amade iken anların getirdiğini anında çekebiliyorum fakat canon'u ise sadece haftada bir kez görebiliyorum. fotoğrafın da ne zaman geleceği belli olmuyor, bazen tüm pazar günü tek bir kare çıkmazken; bazen otelden işe geldiğim on dakikalık yürüyüşte bile "keşke canon burada olsaydı" diyebiliyorum. sabah erkenden minibüse binmişken önümdeki beyaz saçlı adamın kafasında patlayan güneşin fotoğrafını anında cep telefonumla çekebiliyorum fakat kaliteden ödün veriyorum. ama dslr tipi bir fotoğraf makinesini de her yere götüremem, özellikle sabahın beşinde uyanıp da minibüs beklediğim, pazartesinin anasına avradına küfrettiğim ölümcül bir anda ekstradan bir çanta daha beni canavara çevirirdi. ne yapmak gerekir bilmiyorum, bir fotoğrafçı değilim. bir yazar da değilim. fotoğraf çekip yazı yazmak, asıl yapmam gereken şeylerin yanında bana nefes veriyor, o yüzden bu iki disiplinle vakit geçirmeyi seviyorum. anı yakalamak ise cep telefonuna kısmet oluyor genellikle. canon, evdeki dolapta uyurken; ben samsung ile yolda oluyorum.

fotoğraf kalitesi biraz daha iyi olan ve internete bağlanabileceğim, bağlanır bağlanmaz da çektiğim fotoğrafı bloga koyup anı aktarmayı daha da isabetli yapabileceğim bir atılım yapmam gerekiyor sanırım. ne kadar hafif o kadar iyi, o kadar hızlı. sonuçta 2011 yılındayız azizim, müşteri anında sonuçları görmek istiyor. loading yazarken bile sinirleniyoruz, lütfen bekleyinizler bizi çileden çıkartıyor. bilgisayarın açılma süresi boyunca bir sürü insan ölüp gidiyor, biz geri kalanlara sadece anı yaşamak düşüyor.


8 yorum:

Jaaaccckkk dedi ki...

Sana Android lazım. Ben aldım, mutluyum. Google'ın köpeği oldum gerçi ama olsun. Sana Android'li bir cihaz lazım.

Jaaaccckkk

mies dedi ki...

android telefon markası mı? işletim sistemi mi? byle bi telefon şart oldu artık, model tavsiyesi alayım?

Jaaaccckkk dedi ki...

android işletim sistemi diyebiliriz. model tavsiyesi veremem çünkü çok çeşitli bütçelere göre çok çeşitli şeyler var. 350-400 aralığından başlıyor, 1600 lira civarına kadar çıkıyor. bir de ben telefonların kameralarıyla ilgilenmediğim için seni tatmin edecek makinayı bilemem. ama hayatını google aracılığı ile senkronize etmek süfer bişi. çektiğin fotoğrafları direk picasa web albümlerine atabilirsin. ben harddisklerim de fotoğraf tutmuyorum mesela artık. :)
android candır, açık kaynak kodu candır.

jaaaccckkk

Yabancı dedi ki...

samsung galaxy ace tavsiye ederim. özellikle giriş sınıfında süper bir telefon ama benim androidle işim olmaz hacı benim derdim fotoğraf dersen samsung wave 1 al ki ikinci elleri 600 tl civarında ve muhteşem bir alet kendisi. ama android yok ossun.

mies dedi ki...

bloga telefon üzerinden bağlanayım, biraz da idare etsin kamerası yeter zaten. beş yüz kağıt bütçem var şimdilik. ikinci el nereden alınır?

Yabancı dedi ki...

sahibinden.com ya da ekşi duyurudan bakabilirsin. eğer sadece nete gireyim ve fotoğraf olsun diyorsan kesinlikle wave 1. şurdan özellikler http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-3146.php

şurdan da ikinci eller havaya : http://getir.net/9uv . antalyada bi tek bu vatandaşta varmış ama adam pazarlık ederim demiş. 500 cashe dayanabilirse de 550'ye dayanamaz gibi gibi. ben değilim bu arada o adam ehehe. yanlış anlaşılma olmasın sorra

Jaaaccckkk dedi ki...

olmaz, ben katilmiyorum. fanboy oldum gerci ama kesinlikle android olsun. gercekten su devirde ya ios ya da android. ios kanimca teknoloji ozurlulere hitap ediyor. ama android i karistirirsan biraz ne cevherler goreceksin.

zte blade diye bi alet var. fiyati makul. eksi market te biri sifirini 500 tl ye satiyordu bak.

Yabancı dedi ki...

bende galaxy ace var mesela ama wave donanımsal olarak daha iyi bir telefon gelin itiraf edelim kehkeh

ama android evet bambaşka bir alem zaten wave yerine ace almamın yegane sebebi de android olması. ama talepler farklı olsa bende wave tercih ederim, gönül rahatlığıyla da tavsiye ederim daş gibi telefon.