28 Aralık 2010 Salı

alternatif


bir zamanlar alternatif rock'ın neyin alternatifi olduğunu düşünürken, son bir haftadır altıgen motifin çeşitli alternatifleri ve cephedeki görüntüsü üzerine düşünüyorum. petekten girip musevi yıldızından çıktığım da oldu, motifin anasından girip babasından çıktığım da. birleşim yerlerinde hata çıktıkça müziğin sesini açtım, fikirler değiştikçe ben de alternatif bir iş üzerine düşündüm. şüphesiz bir dükkanım olsa ve bira satıp sıcak parayı ellesem daha keyifli olurdum. az fikirli, bol çeşitli, ahşap tabelası ve rafları olan, her daim soğuk biranın bulunabileceği bir ikmal istasyonu üzerine düşündüm. floresan yerine gizli led aydınlatmalar kullanırdım. raflar, biraların gösterisini yaptığı bir broadway sahnesi gibi olurdu. ekmek almaya gelen adam iki de bira alırdı yanına diyeceğim de ekmek satmazdım. her şeyden biraz olmak, uzun vadede hiçbir şeyde yeterince iyi olamamak gibi sonuçlar doğuruyor; neyi en iyi yaptığım konusunda şüpheye düşüyorum. uzmanlaşmak gerek, bir konu hakkında yeterince mesai verdikten sonra aşama kaydetmek gerek artık. vasıfsız işçi statüsünden kurtulmak ve google'da bulunmak istiyorum ulan!

neyse ki, yukarıda bir kısmı görülen çalışma olumlu karşılandı. akşama yetişip yetişmeyeceği soruldu, ben de yetiştirebileceğimi söyledim. biraz daha render almak ve insan koymak lazım sahneye. insanına koyacağım artık, yeter sıkıldım polyline'dan objeden. hele ağaçtan, bitkiden sanal ortamda koşarak uzaklaşmak istiyorum. bana gölgesinde uyuyabileceğim gerçek ağaçlar lazım, saçağın üzerine çıkmış ruh hastaları değil. acaba ağaçlarım neler yapıyordur şu an, deniz kenarında durup da dallarını suya uzatan, yerçekimine meydan okuyan. kimsenin uzun senelerdir gitmediği sapa bir koydaki zeytin ağacı, altında kırmızı içtiklerim, kaya mezarının yanında çıkanlar? bir kamera sistemi olsa, akşama kadar ağaçlarımı izlemekten sıkılmazdım; nuri bilge ceylan filmi izler gibi izlerdim.

fakat şimdi bir projenin alternatifinin alternatifine bir alternatif daha düşünmem lazım. bir fonksiyonun tersinin tersi fonksiyonun kendisini verir de bir projenin alternatifinin alternatifi?

bunu da bilmiyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

proje teslimine çeyrek kala, yine paftalarla ruhumu da teslim etmek üzere çalışırken molamı yazılarınla değerlendirmek istedim ama bunu okuyunca içim daha da çok sıkıldı bre esteban :) yalnız akşam olunca işin bitiyo olması sayısız kırmızı değerinde şu an benim için, şanslısın, kıymetini bil ;) off yeter bu kadar mola yoksa başlıcam şimdi insanına da, ağacına da, aracına da...

mies dedi ki...

proje teslimiyle ömür geçmez, en iyisi memur zihniyetiyle mimarlık yapmak. akşam altı oldu mu şalteri indirmeye alışmak ve alıştırmak lazım.