22 Haziran 2011 Çarşamba

ay yuh artık

200'e varmasına sadece bir puan kalmıştı, benim ise nereden baksan 35-36. elimde iyi puan getirecek bir harf de yokken, güzel denk geldi ve galibiyetini kutlamaya hazırlanan k4rizm4atik_girL'i tek hamlede bir puanla geçip 200'e ulaştım. karizması falan kalmadı tabi, ay yuh artık deyip masayı terk etti. yüce rabbim, bir daha harf yerine rakam kullanıp nik coşturan insanları karşıma çıkartmasın yeter.

dün akşam bir kez daha aşk tesadüfleri sever'i izleyip, bunun gayet iyi bir film olduğunu düşünürken canım şarap içmek istedi. filmde ne görse isteyen aptal çocuklar gibiyim ve onlar şarap içiyordu. zaman, şarap bulmak için geç; uyuyup kalmak için erkendi. migros'a gidemezdim, yakındaki marketten de ne idüğü belirsiz şaraplarla para veremezdim. yok mu şöyle güzel bir şişe dimitrakopulo? bornova'dan yüklenip de bostanlı'ya götürdüklerimizden? walkmene hoparlör bağlayıp batan güneşe karşı ahmet kaya dinlediğimiz şuursuz zamanlardan sonra, hayat beni ve arkadaşlarımı bir yerlere soktu. işe güce mecbur etti. hiç çalışmaz dediğim willy kafiri bile memurlukta birinci senesini doldurup istifasını verdi. şimdi yeni bir şehirde yeni bir göreve bileniyor, gel diyorum gelmiyor. gel dersin gelmez, yap dersin yapmaz; içme dersin içer, bu kadar yeter dersin, yetmez. adamı tüketir, mahveder, yerlerde sürükledikten sonra bir de parasıyla satın alır.

gözümü açıp kapayıncaya dek saatler geçmiş, yemek saati gelmiş bile bak. yapmam gereken şeyler o kadar basit ve planlı ki; bu kadar beyin hücresine gerek olmadığını düşünüyorum. bim'den dost süzme al, eve git, tabağa yaprak sarmalarını yığdıktan sonra mikrodalga fırına sür. fırından zil sesi gelene kadar bilgisayarı aç ve bir şeyler indirmesi için onu ikna et. yemeği ye, üzerini geri giyin, bulaşıkları yıka ve işe geri dön. geldikten bir saat sonra kahve yapmak için mutfağa git, biraz youtube'da dolaş, belki bir yazı daha yaz, sonra da gün bitince migros'a git ve duruma göre, ya üç kırmızı ya da bir şişe şarap al. akşama da evinde film izle, sonra da pes oyna. gerrard ile kırk metreden gol atınca mutlu ol, bilgisayarı kapat ve uyu. günü bitir, maaşa bir gün daha yaklaşırken para harcama. bu ay epey harcadın avarel, biraz evinde dur. 

buzluktan bir şeyleri çıkart ve akşama erimesini bekle. paniğe kapılma. yaşadığın hayatın çok güzel olduğu kendine hatırlat. 





Hiç yorum yok: