29 Kasım 2010 Pazartesi

maçı beklerken

barça-real madrid maçı için "kasımın sonunda" demişlerdi, henüz ekime bile girmemişken kasımın sonuna nasıl varacağımızı düşünmüştüm. şifresiz kanalda güzel maç olacaktı, havalar soğuyacağından mısır da patlatacaktık. messi mi c.ronaldo mu diye tartışıp bir sonuca varamayacaktı insanlar, iddaa kuponunu doldururken bile üç ihtimalli maç diyeceklerdi içlerinden. barcelona iyiydi de, mourinho'nun sağı solu da belli olmazdı hani. adam geçmek için akrobasi hareketlerine gerek duymayan messi, akarsu gibi akıp geçip gidiyordu defansın arasından. yokuş aşağı koşuyormuş gibi gözüküyordu sahadayken. c. ronaldo ise çok çalışmanın ödülünü, fizik kurallarına hafiften hükmederek ve onları değiştirerek çoktan almaya başlamıştı. kalecinin üzerine giden toplar, nasıl oluyorsa son anda karar değiştiriyor ve filelerle kucaklaşıyordu. hangisinin daha iyi olduğunu kimse bilmiyordu. 

kasımın son haftasına sonunda ulaştık, iş nedeniyle içimin epey sıkıldığı ve kendimi sakinleştirmeye çalıştığım bugünlerde bu maç ilaç gibi geldi. maç daha başlamadan bitmesini istemedim, dünya kupası yahut nba finallerinde de aynı istek oluyordu. son düdükten sonra gelen gerçek hayatın sıradanlığını kabul etmek istemiyordum. kendi hayatımı bırakıp bir müsabakanın ilk yarısında rahatlıkta yaşayabilirdim, belki de heyecanlı bir son çeyrek? neden olmasın.

maça bir saatten biraz fazla var, biraz tahmin yürütmek isterim. mourinho'nun puan almak istediği zaman bunu mutlaka gerçekleştirecek taktik dehaya sahip olduğunu fakat bununla birlikte barcelona ve duble yollu pas trafiğinin de bir şekilde sonuca ulaşmak için her olasılığı defalarca deneyeceğini kabul edersek, beraberlik benim gözüme en olası seçenek gibi geliyor. real madrid'in savunma güvenliğini bir dakikalığına olsun bırakacağını sanmadığımdan, hücuma da az sayıda fakat fevkalade nitelikli oyuncularının anlık patlamalarıyla çıkacaklardır. barca'nın orta sahadaki çıldırtıcı pas trafiğini ise xabi alonso sert müdahaleleriyle sekteye uğratır. xavi ve iniesta'nın rahat pas yapması pek olası değil, sertlikle yıldırmak yoluna gideceklerdir. mesut özil'in ise çok aktif olacağını sanmıyorum ama çok koşacak, gözleri belerecek yetmişbeşinci dakikada. tahminim 0-0 gibi kısır bir skorla birlikte, 3-1 barcelona'nın galibiyeti. messi iki gol atsın, bir tane de d.villa. real'in golü de c.ronaldo'dan gelsin madem. uydurmak bedava.

güzel maç olacak, patlamış mısır leğenimi televizyonun karşısına çekip tadını çıkaracağım. sonucun çok önemi yok, maçtan sonra ise hayatımı düzeltme çalışmalarına kaldığım yerden devam edebilirim. ama önce maç.

1 yorum:

4numara dedi ki...

http://www.bilyoner.com/scn?cp=kWcv9ePp/2w%3D

bilyonerdeki son paramla :))