22 Kasım 2010 Pazartesi

ölü sokak


birbirinden ziyade sahiplerine benzeyen derme çatma evler fuarı gibiydi yine dar sokak, lambalar kendini aydınlatmaktan aciz dikiliyordu on metrede bir. evlerde ölüler oturduğundan pek kimsenin sesi çıkmıyordu, hava karardıktan sonra çocuklar da birdenbire yok olmuş ve ölü annelerinin yanına dönmüştü. boyası dökülmüş sıvasız duvarlar sokağın sonuna kadar hiç durmuyor, bisiklet dışında medeniyete dair herhangi bir araç geçmiyordu. kaldırımlar, başka bir ülkede unutulmuş gibiydi. plansız evlerin eski kapıları direk sokağa açılırken, çok uzaklardan belli belirsiz sesler geliyordu. hava soğuk değildi, en son yağmurun ne zaman yağdığını ise ancak çok yaşlılar biliyordu. bazen yüzü olmayan birisi bisikletle sokağı arşınlıyor, bazen de kara kapıların ardında saklanıyordu. öteki dünyada bir sokaktı sanki, insanların hepsi çoktan ölmüş ve giderken kendi evlerini de söküp götürmüşlerdi. sorgu gününe kadar bu sokakta bekleyeceklerdi, pencerelerin demirlerle korunduğu bir zamanda kimsenin artık çocuğu olmayacaktı. son çocuk doğalı yıllar olmuştu, sokak sakinlerinin her günü aynı geçiyordu. bazen bir rüzgar çıkıyor ve duvarların içinden geçip odalarda dolaşıyordu. kapılar ve pencereler çarpıyor, eğreti antenler de biraz daha eğiliyordu. ağaç ya da çiçek yoktu, renkler de bir önceki dünyada kalmıştı. gölge ilk defa ışığı bastırıyor ve sokağın girişini kapatıyordu. ne yeni bir insan geliyor ne de sokaktakiler dışarı çıkabiliyordu. her şey aynıydı, ölü saçlı bir kız bisikletiyle yolun iki ucunu kapatan duvarların arasında bütün her şeyin bir an önce son bulmasını bekliyordu.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Herhangi bir kitaptan, bir kesit okumuş gibi oldum. Fotoğrafla, tadından yenmeyen işler çıkarıyorsun ortaya mies, haberin ola!!

mies dedi ki...

teşekkür:) bir kitaptan bir sayfa gibi görünen şeyler yazmayı uzun süredir istiyordum, bunda biraz yaklaşmış olmak beni sevindirdi. fotoğraf ise adana'nın dar ve standarttan uzak sokaklarının bir hediyesi oldu.

Adsız dedi ki...

bir mimarın kaleminden çıktığı ne kadar da belli:) kesinlikle çok başarılı bir çalışma, devamını getirmelisin..